bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      adını kraliçe victoria'dan alan britanya imparatorluğu'nun zirvesi olan dönem. 1837-1901 yılları arasındaki dönemi kapsar, sanayinin yükselmesi bu devrin yaşanmasındaki en önemli etkendir. kapitalizmin de doğuş dönemi denebilir.
    2. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu devrin giyim kuşamına hastayım. ba yı lı yo rum. türkiye gibi bi yerde zor ama...
    3. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu devri anlatan detaylı bir kitap var mı bildiğiniz?
    4. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu devirle ilgili kitap önerisiyok sanırım... neyse. bulup okuduktan sonra bu başlığı sularım... (bkz: reserved)
    5. 7
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Büyük Britanya'nın Victoria devri Britanya sanayi devriminin yükselişi ve Britanya İmparatorluğu'nun zirvesi olarak kabul edilmektedir. Victoria devri, Naiplik devri ve sonra da Edward devrini izleyen bir dönemdir. II. Elizabeth'ten sonra Britanya tarihinde en uzun hüküm süren kişi olan Kraliçe Victoria'nın 64 yıllık iktidarı, 19'uncu yüzyılın büyük değişimlerine tanıklık etmiştir. Viktorya devri deyimi, genellikle Kraliçe Victoria'nın (sıklıkla en büyük ve en sevilen Britanya hükümdarı olarak kabul edilir) hüküm sürdüğü 1837 ile 1901 yılları arası için kullanılır, ancak birçok tarihçiye göre 1832 Reform Hareketi bu kültürel devrin asıl başlangıcıdır. Sanayi devrimiyle birlikte gündeme gelen emek sömürüsü ve işçi hakları, örgün eğitim kurumları, köleliğin kaldırılması gibi önemli tarihsel dönüşümler bu dönemde ortaya çıkmıştır. Mina Urgan'a göre kavramsal olarak çelişki ve çatışmalarla dolu olan Victoria dönemini yine çelişki ve çatışmalarla dolu anahtar kelimeler aracılığıyla vermektedir ki bunları aşağıdaki gibi özetlemek mümkündür: Ailevi değerlerle saygıdeğer olma merakı ve bunun getirdiği ikiyüzlülük, Toplumsal durumlardan ve bireysel koşullardan aptalcasına memnunluk, Cinsel konularda yapay çekingenlik ve sevgisiz evliliklerin kutsal bulunması, Dar kafalılık ve dinsel yobazlığa karşın Hristiyanlığın dibini oyan bilimsel araştırma ve gelişmeler, Para ve madde severlik ve alt sınıfların ve parasızların saygın bulunmaması, Plansız gelişen sanayileşme ve haksızlıklarla dolu çalışma şartları ve adaletsiz ekonomik düzen, Sanata duyulan düşmanlık ve edebiyatın salt eğlence aracı olarak algılanması.
    6. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Britanya'nın "üzerinde güneş batmayan" imparatorluk olduğu, bilimde insanlığın geldiği son nokta olan dönemdir. Düşünsel alanda belki de Almanya ile birlikte ipi göğüslemekteydi. endüstriyelleşme ise almış başını gitmişti. viktoryen dönem, kendi zamanına kadar insanlığın moderniteye dönüşünün en hızlı olduğu dönemdi. eskilerin belki birkaç yüzyılda yaşadığı değişim artık birkaç yıla inmişti. işte normal insanları -özellikle alt sınıfı- değerlendirmeye çalışan düşünürler böyle böyle çıkmaya başladı.